Fred Roosendaal's HELIKON ensemble     Historie              

            Home     Laatste nieuws      Webstats4U - Free web site statistics

            

                                                 Onze CD is te bestellen via Contact

Home 

Laatste nieuws 

Introductie

Agenda

Roosendaal

Ensemble

Historie

Nostalgie

Foto's

Fotoalbums

You Tube

Jubileum

CD's

Verona

Praag

Kranten

Eregalerij

Repertoire

Postzegels

Aangeboden

Contact

Links

Disclaimer

 

site voor het laatst bijgewerkt op14-02-2013

 

 

Het Fred Roosendaal's Accordeon-instituut was de droom van Fred Roosendaal. Hoewel hij inmiddels een bekende verschijning was in het artiestencircuit vond hij het allermooiste het werken met en lesgeven aan kinderen. Bij dit instituut hoorde een eigen orkest, dus hij benaderde een paar ouders en binnen de kortste keren was Helikon met 3 (later 5) orkesten een feit en werden er al geweldige prestaties behaald. Enige voorwaarde om in Helikon te kunnen meespelen was dat je les had bij Fred Roosendaal. De eigen stijl van lesgeven gaf direct een nieuwe verfrissende uitvoering van de bestaande en verplichte werken op concoursen en door de eigen composities bij de vrije werken waaide er een een hele nieuwe wervelende wind door de Accordeon-wereld.

Aangezien de leerlingen vanaf circa 6 jaar op les kwamen en dat gedurende hun puberteit bleven volgen had de heer Roosendaal een grote en goede invloed op het doorzettingsvermogen en de emotionele muzikale vorming van "zijn" kinderen.

Nadat ieder op een gegeven ogenblik zijn eigen weg had gezocht zijn we na het stichten van ons eigen gezin na een poos en na een reünie weer met een groepje gaan studeren en bleek dat we allemaal nog net zoveel plezier in het spelen hadden als toen we "jong" waren. Omdat je vanaf klein met elkaar bent opgetrokken en dezelfde muzikale opvattingen deelt, zijn we nu ook na het overlijden van "Ome Fred" nog steeds een onafscheidelijk groepje.

 

We hebben al het "nieuws" en de ingezonden stukjes van de laatste jaren op deze pagina gestald, om het laatste nieuws ook het laatste nieuws te laten zijn. Maar onderstaand de zaken, die ons nog na aan het hart liggen.

2012

Op Facebook heeft u al de nodige informatie en jubel kunnen lezen van ons Concert. Het was deze keer echt de meest geweldige ervaring. Foto's en film volgen, wanneer we weer helemaal Up-to-date zijn.

10 september - hectische weken, het geweldige feest van Francien en Ben (zie ook de Facebook pagina), zielige Fie, eerst door haar rug en nu KINKHOEST.... ze is er erg ziek van en dan de repetities voor ons concert..... hellup. Eerst nog de Klinker en dan...

12 augustus - Stille vakantietijd, maar wel wat berichten. Rietje van Beveren is na 9 weken weer thuis (heeft al die tijd in het ziekenhuis gelegen). We zijn blij dat ze weer zo ver is en wensen haar nog een voorspoedig herstel.

De kaartverkoop gaat gelukkig goed en de reactie zijn leuk.

We zijn ook te vinden op Facebook... dus probeer dat ook eens.....

31 mei - Ik ben vandaag gebeld door Barbara van Sermond, dat haar vader Evert van Sermond vannacht in zijn slaap is overleden. Evert is een heel oud maatje van ons uit het oude jeugd- C- en A-orkest. Hij werd al jaren verpleegd in Hilversum (zie ook onze link in fotoalbums). Wij wensen de familie heel veel sterkte.

20 mei - Gisteren gespeeld in Zaandam, was heel gezellig. We zouden ook wat mooie nummers spelen, maar het publiek was zo gezellig aan het meezingen en dansen, dat we het programma ter plekke omgegooid hebben. (geen punt). Peter Schoute (de beroemde) was ook aanwezig en gaf ons een groot compliment. Geweldige ervaring! Onze nieuwe fan Sabine Baltjes heeft foto's en wat opname's gemaakt. Volgen later, maar nu al te zien op Facebook (Fred Roosendaal's Helikon ensemble) en op You Tube.

18 april - We hebben weer twee keer gespeeld, ons gezellige programma in de Schouw, maar eerste Paasdag om 10 uur 's morgens, dus de opkomst viel erg tegen, maar zondag 15 april werd dat weer meer dan goed gemaakt. In de boekwinkel waren 250 mensen aanwezig. Uiteraard voor de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek "Het onzichtbare zien" , maar wij kregen toch ook veel complimenten en hebben voor Edwin en Nathalie speciaal "De vleugels van mijn vlucht" gespeeld.

5 april - Weer een oud-lid, c.q. oud-leerling van Fred Roosendaal heeft onze website gevonden. Rinus Vellinga heeft ons een mail gestuurd en een foto van het oude D-orkest 1959 (zie onze site "Nostalgie"). zijn tekst:

" Ik zat op mijn computer te zoeken en vond Fred Roosendaal en zijn Helikon orkesten.

Fred Roosendaal was een jeugdvriend van mijn vader. Ik speelde in het D-orkest. Op de foto van het Bondsconcours -November 1960 A'dam ben ik rechts boven tweede van de hoek.

Op de foto die ik meestuur is van het Bondscocours November 1959 A'dam ik
sta links boven vierde van de hoek en mijn buurmeisje
A.Schouten staat rechts naast me, haar zusje T.Schouten zit naast Fred
Roosendaal, beiden met de knopaccordeon.
Wij woonden toen in de Willemsstraat."

Hij had ook nog een programma van een optreden van het Hohner-orkest o.l.v. R. Würthner, ook dat hebben we gekregen en op bij de Nostalgie gezet.

12 maart - De kogel is door de kerk ... We organiseren wederom een eigen concert en wel op 21 oktober a.s. in een heel mooi kerkje, namelijk de Kogerkerk in Koog aan de Zaan, zie ook onze Agenda. En onze harpiste heeft er ook weer zin in, dus het belooft weer een fijne happening te worden. U kunt reeds kaarten bestellen (in de voorverkoop slechts 5 euro) via de mail!

26 februari 2012 - We hebben weer een fijn optreden in de Venser gehad. Het is daar altijd erg gezellig en er waren een heleboel bekenden van andere verenigingen aanwezig, hartstikke leuk!

6 februari 2012 - Ondanks een zieke bassist hebben we gisteren op de NOVAM-Amsterdam-dag heel veel fijne complimenten en niet van de minste personen gehad. Een pluim voor de organisatie, het liep weer op rolletjes. Ook Accordeon Actueel heeft er al aandacht aan besteed en foto's en filmpjes geplaatst en een promotie voor onze CD geplaatst, hartelijk dank Ben.

2011

29 november - Net een leuke mail ontvangen van in ieder geval één oud leerlinge van Fred Roosendaal en haar familie..., die in het publiek zaten in Monnickendam.

Hallo allemaal ,

Het beluisteren van jullie cd is een streeling voor het oor.Vooral wanneer je zelf ook een beetje accordeon speelt. Wij waren in Monnickendam , mijn zus en ik met de mannen , en hebben weer genoten. Op jullie site bij nostalgie zag ik een foto van onze neef, Jaap Beck. Dat is wel leuk natuurlijk, wij wensen jullie nog heel lang speel plezier en hopen daar nog lang van te genieten.

We houden jullie wel in de gaten op de agenda

Groetjes van Theo en Diny uit Edam en mijn zus Job en haar man Gerard.

22 november - Ons laatste optreden voor 2011 was in Monnickendam. Geweldig publiek. Volle zaal en heel veel complimenten. Nu voorbereiden op de feestdagen en het Novam festival op 5 februari 2012.

8 november - We zijn net uitgepuft van de deelname aan het REL-festival zaterdag j.l. Heel groots opgezet en een verscheidenheid aan orkesten en ensembles. We konden niet alles horen, aangezien er in 3 zalen werd gemuciseerd, maar wat we gehoord hebben was over het algemeen geweldig. Ook oude bekenden tegen gekomen, Marja Greve, Henk Helmers (oud Helikonisten) en leuke commentaren gehad. De organisatie had voor het publiek waarderingsformulieren, die iedere deelnemer mee naar huis kreeg. Sommigen waren echt met kennis opgesteld en sommigen? (Wanneer er van Tarantella wordt gezegd "verrassende Tango" denk je al gauw ????). Maar de rest was veelal lovend, maar heerlijke muziek van dit "Senioren orkest" kwam ook wel aan. ha, ha. Daarna voortreffelijk gegeten in Lelystad met z'n allen, waarna de meesten ook nog het door hun zeer gewaarde avond-programma bezochten. Een lange en vermoeiende dag, maar met een geweldig leuke herinnering en een pluim voor de organisatie.

Ook via Internet nog commentaar gehad, Heleen Rozenboom schreef: ik heb zaterdag genoten van jullie optreden, zij speelt bij RAC-Bennekom in het b- en amusementsorkest en het kleine ensemble. Ook de voorzitster van RAC schreef "Prachtige groep muzikanten, die mooie fijne muziek ten gehore brengen en zeker een mooie ode aan Fred Roosendaal. Bravo jullie hebben me zeker geraakt".

Een meneer uit Hengelo kwam naar ons toe om te melden, dat hij zijn hele leven al accordeon speelde en overal ging luisteren. Hij vond dat wij echt muziek speelden. Wat hij tegenwoordig voor troep hoorde, man. man, dat was helemaal niks.....Mevrouw Baltjes van Ensemble Varia uit Krommenie vond het ook geweldig en heeft filmopnames gemaakt. We zouden die nog van haar krijgen. We zijn benieuwd.

10 oktober - Al vast de films op You Tube (zie You Tube - diversen) gezet van Sanctuary of the Heart en Fox FRERO. Ze zijn niet volmaakt, maar we zullen eerdaags nog nieuwe filmpjes maken. Maar het klonk al zo lekker.. De foxtrot van Fred Roosendaal heb ik pas een paar weken geleden ontdekt, althans de aantekeningen en het is weer zo Fred Roosendaal......

24 augustus - Ook op onze website komkommertijd, maar we repeteren gestaag door. Weer twee nieuwe nummers en wel van ome Fred. Ik heb eindelijk "Studio 12" afgemaakt en tussen de aantekeningen op zolder nog een halve foxtrot gevonden met zo'n geweldige melodie, dus daar hebben we ook "even" een nieuw nummer van gemaakt en ik heb hem "Fox Frero" genoemd. Fred Roosendaal schreef ook een hoop muziek onder de naam Fred Frero, vandaar... Het valt steeds meer op, dat we nieuwe nummers, met de input van ome Fred, zomaar wegspelen, of we het al jaren doen!

27 juni - Gisteren op de geboortedag van Fred Roosendaal in het Pennemes gespeeld en dat was tijdens I Cry toch wel emotioneel. Daar is het publiek altijd erg aandachtig, maar doet ook mee met de gezellige nummers. Een leuk compliment van de begeleidende vrijwilliger was wel, dat hij meldde dat het geweldig was de accordeon weer eens op een andere manier te ervaren. We wisselden de gezellige nummers af met onze mooie muziek. En natuurlijk hoeven we geen melding te maken met de gezellige afsluiting met een borrel en een diner. Deze dag was er weer één om te noteren. De filmpjes van de nieuwe nummers zijn in de maak.

30 mei - Vanavond de laatste repetitie, want dan gaan we een paar weekjes vakantie houden. Dan eind juni nog even snel repeteren voor het optreden in Zaandam. Ook een leuk bericht uit Monnickendam ontvangen, daar willen ze ons dit jaar ook nog graag horen. Wanneer e.e.a. helemaal bekend is staat het weer op onze agenda vermeld.

23 mei - Gisteren in de Venser gespeeld en het publiek was enorm. Volle bak en iedereen deed lekker mee. Zelfs de dirigent van een Amsterdamse zustervereniging kwam buurten. We hebben wat opname's gemaakt van de nieuwe nummers, maar de kwaliteit is niet zo juichend. Volgende keer beter. Wel even het

30 april - Weer een nieuw nummer op het repertoire een ode aan John Barry (de in januari 2011 overleden componist van ontelbare filmmuziekstukken), speciaal voor Henk, want die vind "Dances with wolves" zo mooi. Ook bijna klaar met een nummer van Ketelbey, namelijk Sanctuary of the Heart, geweldige muziek!

Ik las trouwens in een accordeonblad (Klank) een artikel van de accordeonist Jan Stuivenberg, die in zijn begintijd Fred Roosendaal ontmoette en hij heeft zeker indruk op hem gemaakt, getuige het volgende stukje:

"Toen ik begon met accordeonspelen, of eigenlijk was dat harmonicaspelen, was dat per ongeluk. Mijn vader repareerde altijd van alles en iemand had hem een harmonica gebracht waar iets aan gesoldeerd moest worden. Later kreeg ik een zo goed als nieuwe accordeon en gelukkig les van Van den Heuvel. Ik kreeg geen notenleer, ik moest leren door mijn leermeester na te doen.

Mijn leraar speelde in een café bij de Havenstraat in Hilversum en toen ik dertien jaar was moest ik met hem mee om een half uurtje te spelen. Ik vond dat heel eng om voor al die mensen te spelen, had angst dat ik zou blijven steken, maar goed, je deed het.
Fred Roosendaal, een accordeonist uit Amsterdam, kwam daar ook eens. Zeventien jaar, een Garibaldihoed op, snorretje, flair, ik was diep onder de indruk. Hij zei tegen me: "Dat wordt wel wat met jou.

Toen de oorlog in 1945 was afgelopen kwam Bob Verstraete in een grote Amerikaanse jeep naar Jan Stuivenberg om hem te vragen voor de Amerikanen te spelen. Een gouden tijd. Tien minuten spelen voor 100 sigaretten. Samen weer met Rita Reys, boogie-woogies. Aan die sigaretten had je meer dan aan een honorarium van 200 gulden. In de oorlog had Jan alles moeten verruilen voor eten, na de oorlog kreeg hij alles voor sigaretten weer terug.
Daarnaast was er radiowerk met Harry de Groot, Johnny Holzhuizen, Jan Pet, Harry Mooten, noem maar op. Jan Pet had in die tijd een eigen tango-orkest. Misschien zijn er lezers van KLANK die dat nog weten. Verder waren er veel Vaudevilleorkesten. In de artiestenbeurs in de Nes kwam Jan Stuivenberg Fred Roosendaal weer tegen die werk voor hem had in een chique zaak, de Don Juan, aan de Munt. Later is dat het Muntcafé geworden".

Ja, zo was ome Fred, hij probeerde altijd iedereen te helpen en dat was één van zijn geweldige eigenschappen.

10 december 2010- Ons optreden op 28 november j.l. heeft heel wat teweeg gebracht. Getuige onderstaande mail van de voorzitter van "Vivace" uit Almere.

Onlangs ben ik bij het Amsterdams Accordeon festival geweest. Ik was er al om 10.00 uur en ben pas weggegaan nadat ik alle orkesten heb horen spelen, waaronder natuurlijk ook het Helikon ensemble. Wat hebben jullie mooi gespeeld en wat heb ik genoten van de Les Feuilles Mortes en de Engelse walsen. Ongewild dacht ik terug aan mijn eigen tijd dat ik les had van Fred Roosendaal en meneer de Jong. Het kleine wachtkamertje, bij de trap naar beneden, het eerste hok van Fred en het 2e van meneer de Jong…… Als kind had ik veel respect voor Fred en dat kwam mede door zijn donkere snor en zijn toch wel ietwat norse uiterlijk. Ik heb menigmaal gebibberd als ik weer op les kwam en tot mijn grote schrik hoorde dat ik niet naar meneer de Jong moest maar naar Fred. Wat kon die man streng zijn (althans zo beleefde ik het toen) Tot en met het c-dipoma heb ik op les gezeten. Daarna kwamen andere interesses, maar sinds 1995 ben ik voorzitter van de Almeerse Accordeon Vereniging Vivace. Het accordeonspelen heb ik later namelijk weer opgepakt en ik doe het nog steeds met heel veel plezier en dat heb ik toch te danken aan mijn lessen op de Haarlemmerdijk bij Fred Roosendaal en meneer de Jong.

Ik wens jullie heel veel succes met jullie ensemble en wens jullie alvast hele fijne feestdagen en een voorspoedig muzikaal 2011

Met vriendelijke groet, Emile de Ridder - Voorzitter AAV "Vivace"

 

2 december 2010 - De foto's van het Novam optreden staan op onze site. Even kijken bij Fotoalbums en op NOVAM 2010 klikken en het wijst vanzelf, veel plezier!

2010

27 september 2010. We hebben een grandioos concert gegeven in de Wormer. Kayleigh was op de harp geweldig, maar ook onze andere nummers oogstten veel bijval. Twee dames in de zaal konden het zelfs bij een paar nummers niet droog houden. Een groter compliment is er niet. Een heel fijne ervaring. De films volgen nog.

21 september - We hebben gespeeld voor de Zonnebloem en wel op 19 september in Amsterdam. Het moest even tussen onze repetities voor het grote concert in de Wormer door, maar het was gezellig en het buffet was uitstekend.

15 maart 2010 - Bert Brons (oud lid en zelfs oud-bestuurslid van Helikon) heeft contact gezocht. Zijn dochter had hem op één van onze oude foto's ontdekt. Hij heeft ons nog een paar foto's, een kranteknipsel en een scan van zijn vaantjes gemaild. U kunt ze terugvinden in onze rubriek Nostalgie . Hartstikke bedankt Bert.

7 maart 2010 - Lenie heeft via Schoolbank contact met Wil Hilbrink (ook een oud leerling van Fred Roosendaal en oud-Helikon lid). Zij woont sinds 10 jaar in Frankrijk en speelt momenteel op een diatonische harmonika, ook in een bandje.

Het contact is via e-mail erg leuk en Wil schreef o.m. naar Lenie: "Ik heb in de kast, naast mijn ouwe, trouwe accordeon nog een foto in een lijstje staan van Fred Roosendaal. Onze ome Fred!
Hij heeft best een belangrijke plaats in mijn leventje ingenomen. In die tijd was hij mijn veilige haven, door de muziek.
Leuk als je me nog eens muziek kan toesturen van Fred Roosendaal."

Uiteraard heeft Lenie muziek opgestuurd en ook wat boekjes met foto's en daarop kwam het volgende antwoord:

"Wat ontzettend leuk om weer die goeie ouwe ome Fred te zien!!!

Ik heb zitten genieten!!!!

Helaas heb ik mezelf er niet bij kunnen vinden, want dat zou he-le-maal leuk zijn geweest. Ik kan me herinneren dat ik er bij was in Kerkrade in het B-orkest. En later in Haarlem geloof ik.

Heb ik jou ooit wel eens geschreven dat ik ook contact heb gehad via de schoolbank met Sonja Haemelinck?

Ook zij heeft destijds les gehad van onze ome Fred.

Dit schreef zij mij eens:

hallo Wil,ik had ook les van Fred Roozendaal voor twee gulden vijftig per les.
We hadden aan het eind van het jaar een voorspeelavond in gebouw de Arend in de Planciusstraat.
Later ben ik gaan spelen bij accordeonorkest Euterpe en net als jij ook eerst bij de beginners en later in het A orkest.
Maar toen kwamen er twee kindertjes en nu heb ik al tig jaren niet meer gespeeld.
En of ik Lenie Vlaar nog ken dat kind kon geweldig accordeon spelen daar kon ik nooit aan tippen.

Ken jij haar nog?"

Dat is niet het geval, maar mocht iemand zich Wil of Sonja herinneren, dan horen we dat graag...

2009

Onze CD's lopen lekker en we krijgen zulke leuke reacties. Zelfs mensen, die hun tranen niet kunnen bedwingen bij "I CRY". Zowel oudere als ook jonge mensen vinden de melodieën van Fred Roosendaal geweldig. De laatste reactie kwam uit Finland "We have really enjoyed listening excellent Helikon ensemble :(-Jouko & Anitta-)".Geweldig toch.....

16 november - Het was gisteren een geweldig jubileumconcert. Pitoresk houten kerkje, heel sfeervol met de kaarsen en bij het begin van het concert de felle zon door de ramen, ons engeltje was ook gearriveerd. De emotie bij Fie (en de halve zaal) bij haar huldiging en het geweldige publiek, dat bijna letterlijk op de banken stond. Voor de foto's en de films zie Fotoalbums.....en You Tube een onvergetelijke dag..

4 november - We zijn weer terug uit Praag. Het is een geweldige ervaring geworden. We zijn derde geworden en hebben een extra oorkonde gekregen de "Golden Voice". Zie wederom de fotoalbums en You Tube.

14 april - Gisteren 2e paasdag hebben we een geweldige dag gehad. Als begin van de festiviteiten tgv ons 25-jarig bestaan. U leest alle details op onze jubileumpagina.

Verder bleek bij de "Tribute" aan Johnny Meijer, waar een grote delegatie van ons is geweest (en waar "onze" André Vrolijk weer heeft geschitterd), dat de bassist Edwin Corzilius onze allereerste drummer "Jopie" heel goed kent. (de wereld der muzikanten is toch klein). Dus foto's uitgewisseld en ook weer op onze website (Zie Nostalgie deel 2) geplaatst..

6 februari - op ons bedankje aan de NOVAM voor de accordeondag van 1 februari j.l. kregen we van de voorzitter volgende mail....

Goeie avond beste Ria, naast de vele mondelinge bedankjes van de diverse meespelenden en meeluisterende bezoekers van dit festival, ben jij de eerste die het ook per email doet, waarvoor onze hartelijke dank! Het is fijn om zo af en toe een schouderklopje te krijgen! Dat geeft ons, als Novam bestuur Amsterdam weer inspiratie om verder te gaan. Want er zit ook achter de schermen, nog aardig wat werk en overleg aan vast. Wij zullen zeer zeker onze schouders onder een volgend optreden zetten, mede ook gezien de vele positieve reacties die wij mochten ontvangen en waarnemen, van alle deelnemende verenigingen en ook persoonlijk bij monde van de hr Joop van Strien van Novam Nederland.
Ik wil geen een vereniging voortrekken wat beoordeling en kwaliteit betreft ,want elke vereniging heeft echt zijn beste beentje voorgezet en juist de grote verscheidenheid in uitvoering is de charme van dit festival. Ons doel is niet om uiteindelijk te zeggen, die vereniging of dat orkest is de beste, maar om aan het meeluisterende publiek en de spelers uit te dragen wat een mooi en veelzijdig instrument de accordeon wel is ! Maar ook zijn wij er als Amsterdammers trots op, om onze verbondenheid in deze uit te dragen.Ook van jullie optreden heb ik bijzonder genoten! Als geen ander hebben jullie de liefde voor de accordeon uit gedragen en de veelzijdigheid van dit instrument. Ik kan alleen nog maar herhalen, de woorden die ik in mijn afsluitspeech tot jullie sprak; "Als er een accordeonisten hemel is, heeft Fred Roosendaal met zeer veel trots op jullie toe gekeken en geluisterd!"
Met vriendelijke groet van Cor Bongers, mede namens het Novam bestuur Amsterdam.
U begrijpt nu waarschijnlijk onze emoties op deze woorden......, nogmaals dank Cor Bongers en NOVAM Amsterdam..

2008

 

19 oktober 2008- Zie de foto's van ons optreden voor Evert van Sermond in Hilversum op onze foto-album-pagina......

15 juli 2008 - We hebben een leuke mail gehad van oud-Helikonner en bestuurslid van de NOVAM Henk Oost. Hij heeft zich een hele tijd vermaakt met onze website en de oude foto's. Een reden voor ons om weer albums van oude foto's op de site te zetten. We zijn begonnen met de foto's van de reünie van 1983. Zie albums of klik.................. ook al "de Pieremaggocheltocht" van 1985 etc. etc.

2007

 

29 december 2007- We hebben HELIKON postzegels.....Postzegels

10 mei 2007 - We hebben een speciale You Tube pagina van Verona gemaakt...Ook vanaf hier kunt U daar nu op kijken!

2006

 

24 oktober 2006 - We hebben nu contact met Phil uit Melbourne. Hij heeft een radio-programma daar en vindt onze muziek "outstanding". We gaan hem dus een opname sturen en komen daar eerdaags op de radio. Zie voor zijn website's onze "Links"!

14 april 2006- Erick T. Barkhuis (oud leerling van Fred Roosendaal) heeft een leuk bericht in ons gastenboek geschreven. Klik op "View my guestbook"!

25 februari 2006 - We hebben een berichtje gehad van Anna Denekamp-de Jong (oud leerling) met weer een leuke foto, wie herkent zichzelf op de foto (zie foto's "Nostalgie" - oud leerlingen).

2005

 

30 september 2005 - we voegen steeds nieuwe foto's toe aan de rubriek Nostalgie, naast de oude Scandalli-orkesten met o.a. Henk Oost, Fie de Moor en Ton Rooze, nu weer een foto uit 1959 van het jeugdorkest, en Marja Greve heeft hier op gereageerd, maar wie weet nog meer namen?

- Klik voor de data waarop wij spelen op "Agenda".