Fred Roosendaal's HELIKON ensemble     Jubileum 25              

            Home     Laatste nieuws      Webstats4U - Free web site statistics

            

                                                 Onze CD is te bestellen via Contact

Home 

Laatste nieuws 

Introductie

Agenda

Roosendaal

Ensemble

Historie

Nostalgie

Foto's

Fotoalbums

You Tube

Jubileum

CD's

Verona

Praag

Kranten

Eregalerij

Repertoire

Postzegels

Aangeboden

Contact

Links

Disclaimer

 

 

site voor het laatst bijgewerkt op 14-02-2013

Fotoalbums

Weerzien Zeeland Hamburg Noorwegen Wormer Verona

Jubileum Concert en CD Evert van Sermond Praag Jubileum 20 Jubileum 25

We zijn als eerste feest dit jubileumjaar tweede Paasdag (13 april) met al onze leden en onze grootste fans en steunpilaren (donateurs) een hele dag gaan stappen.

We hebben de gouden driehoek gedaan...... en dat is een geweldig feest geworden.

Allereerst om reeds 9.30 uur verzamelen op het station van Enkhuizen... koffie met koek en de allereerste toespraak van Henk richting ons bestuur, in het bijzonder naar onze voorzitter Ton.

Foto's Deel 1                                                                                                                Hij kreeg als beloning voor het vele werk een echte voorzittershamer aangeboden en mag dus nu met de hamer zijn besluiten kracht bijzetten.

Vervolgens hebben wij ons op de stoomboot "Friesland" geļnstalleerd, waar we heerlijk in het zonnetje gezeten, de nodige anecdotes hebben opgehaald en Rietje uitleg gaf hoe je de lekkerste appelmoes maakt. Intussen natuurlijk alle historische vergezichten in ons opgeslagen om Lau te ondersteunen bij het beantwoorden van de quizvragen later die dag.....

                       Foto's deel 2     

Ruim een uur later arriveerden we in Medemblik alwaar de lunch op een terras werd genuttigd. Het zogeheten 12-uurtje, dat met smaak werd verorbert (varen maakt hongerig).

En toen was er door onze reisleiders Dick en Edith een compartiment in de stoomtrein gereserveerd, dus op naar Hoorn met de glanzend gepoetste locomotief.

Het Noordhollandse landschap gleed langzaam aan ons voorbij, maar de leut en gezelligheid was er niet minder om. We kwamen dan ook sneller dan gedacht in Hoorn aan en hebben de daar aanwezige locomotieven en rijtuigen, die nog opgeknapt moeten worden bewondert.

Vandaar met de "gewone" trein weer terug naar Enkhuizen, waar we rond 16.00 uur aankwamen en uiteraard het terras weer op de Helikon manier hebben verbouwd, want je wordt toch dorstig van zo'n reis.

Foto's deel 3

In Enkhuizen zaten de terrassen bomvol en na een korte wandeling kwamen we in het restaurant aan, waar we maar weer eens aan het dineren zijn geslagen. Het was weer heerlijk en gezellig. Tijdens het diner werd Ria nog blij verrast met een schitterende kristallen vaas met 25 rode rozen en Ton deelde aan een ieder een boekwerk uit, dat hij samengesteld had met foto's van de afgelopen 25 jaar. Een geweldig document, dat enorm op prijs werd gesteld, waar een ieder met veel plezier in zat te bladeren en het maakte ook weer de verhalen los.

  Met het slotwoord van het bestuur verraste de penningmeester(es) ons nog volledig door te vertellen dat de hele dag een geschenk van het bestuur was en dat we de knip gesloten konden houden. Al met al een geweldige aftrap van ons jubileumjaar..                                                                                                                                           

                                                                                  

Maar, het jubileumjaar ging verder in Praag (zie Praag) en met ons concert in de Zuidervermaning.......(zie CD's)