Fred Roosendaal's HELIKON ensemble     Nostalgie 7              

            Home     Laatste nieuws            Webstats4U - Free web site statistics

            

                                                 Onze CD is te bestellen via Contact

Home 

Laatste nieuws 

Introductie

Agenda

Roosendaal

Ensemble

Historie

Nostalgie

Foto's

Fotoalbums

You Tube

Jubileum

CD's

Verona

Praag

Kranten

Eregalerij

Repertoire

Postzegels

Aangeboden

Contact

Links

 

 

site voor het laatst bijgewerkt op 14-02-2013

Nostalgie 1 Nostalgie 2 Nostalgie 3 Nostalgie 4 Nostalgie 5 Nostalgie 6 Nostalgie 7

                           Deel 7

         Oud-leerlingen van Fred Roosendaal

Deze boodschap vonden we in ons gasten boek van Theo Langenberg zomaar ťťn oud-leerling van Fred Roosendaal.

"Ik was hier en daar aan het kijken naar Hollandse artiesten zoals Johnny Jordaan waar mijn vader gek op was (ik niet zo zeer). Ik dacht "ik zal eens kijken naar Fred Roosendaal". Wel, dat was machtig. Ik heb accordeon les gehad met Fred vanaf 1954 tot 1957 ,eerst door de Scandalli accordeon winkel (was het De Vreng?) en later op de Haarlemmerdijk. Ik speelde zelf op een 80 bas Settimio Soprani die ik nog steeds heb. Mijn lessen kwamen op een einde toen onze familie ging emigreren naar Australie. Later heb ik les gehad van Jan van Oort een fantastische accordeonist uit Amsterdam. Ik heb nog voor een jaar of wat gespeelt als semi-professional. Het was hartstikke leuk om Fred nog te kunnen vinden. Ik herinner hem nog goed. Ik hoop dat hij nog steeds speelt "in heaven". Dus we hebben foto's uitgewisseld.....onderstaand een paar met commentaar van Theo!

1957 De avond voor wij vertrokken naar AustraliŽ, met mijn Settimio Soprano, wat een
kast! Wij waren de eerste mensen die iets bij De Vreng kochten op afbetaling. Ik heb pas kortgeleden uitgevonden dat mijn moeder, die
Zaterdags als kapster werkte, er een jaar voor gewerkt heeft.
1966 De Jantjes - Twee Jantjes (rechts Jan Oort, onze maestro)en ik met mijn Chineese Scandalli (Parrot).

2005 Hier ben ik een beetje ouder. Wat is er met al mijn haar gebeurt?Ik had zoveel in 1957.

Zo maar weer een berichtje in ons gastenboek van Anna Denekamp-de Jong!!!!

Met veel plezier heb ik de site van het Helikon Ensemble bekeken. Als jong kind, in 1953, heb ik mijn eerste accordeonlessen gekregen van Fred Roosendaal.
Later heb ik ook gespeeld in het Helikon Orkest. Fred Roosendaal was een geweldige, bevlogen, leraar. Dat kan niet anders als je kinderen van 7, 8 jaar oud enthousiast weet te maken voor de muziek.

De foto's op de site vind ik ook buitengewoon leuk. Ik meen mezelf te herkennen op een foto, genomen na de testcursus van het "Scandalli Instituut". Volgens mij was dat instituut van de firma De Vreng, op de Nieuwendijk. Later is Fred Roosendaal voor zichzelf begonnen op de Haarlemmerdijk.

Ook daar was ik leerling.

De foto is gemaakt in de Studio aan de Nieuwendijk, waarschijnlijk ergens in 1953 (voorjaar?). Ik was toen zelf 6 of 7 jaar. De namen van de anderen kan ik me niet meer zo goed herinneren. Zelf zit ik 3e van links, dan Marjan Groen. Daarnaast een meisje Willy(?).

Nog een oud leerling van Fred Roosendaal "Greetje de Oude", een van de leerlingen, die (afgestudeerd conservatorium) , professioneel o.m. als accordeoniste werkzaam is. Zie ook op onze links (haar verhaal op haar eigen website!)

Deze foto's en het verhaaltje zijn aangeleverd door Wim Janzen een leerling van het eerste uur van Fred Roosendaal en nog steeds zeer actief op de accordeon.

Optreden in Krasnapolsky rond 1952/1953.

Ik heb niet in het officiŽle Fred Roosendaalorkest gespeeld maar heb wel een aantal repetities meegemaakt toen hij met zijn eerste orkest begon. Maar ik ben niet zo's accordeonorkest type
De foto is van rond 1952/53.

Op mijn 14e zag ik bij accordeonzaak de Vreng op de Nieuwendijk in Amsterdam een advertentie van een testcursus. (Een neef van de oude de Vreng runt nu nog steeds een drankenzaak op de Nieuwendijk)
Je kreeg 3 maanden les , een 32 bassertje te leen en na 3 maanden een advies om eventueel door te gaan en een afsluitende avond met ouders in een zaal van Kras. Ik was die avond de enige die al een stukje alleen ten gehore mocht brengen

Bijna iedereen slaagde want er moesten natuurlijk accordeons verkocht worden
Mijn geluk was dat die lessen verzorgd werden door Fred Roosendaal
Ik moest beslist doorgaan van hem en heb nog een aantal jaren bij hem gelest.
Mijn eerste 80 basser Septimio Soprani heb ik vorig jaar weggeven.
Ik had hem in al die jaren een keer laten reviseren.
Ik speel nu op een Del Segno en een Fisart.

Ik ga jullie site nu eens wat intensiever bekijken. Leuk zo'n traditie en leuk om zoals jij zegt "ome Fred" in ere te houden. Veel plezier in Verona.

Hartelijke groeten Wim Janzen.

optreden in Kras 1952. Wim is de jongeman met de fluit (14 jaar)

Wim Janzen toen en nu....

Vorige