Fred Roosendaal's HELIKON ensemble     Verona              

            Home     Laatste nieuws            Webstats4U - Free web site statistics

            

                                                 Onze CD is te bestellen via Contact

Introductie

Agenda

Roosendaal

Ensemble

Historie

Nostalgie

Foto's

Fotoalbums

You Tube

Jubileum

CD's

Verona

Praag

Kranten

Eregalerij

Repertoire

Postzegels

Aangeboden

Links

 

De foto's staan bij Fotoalbums

                                      De films staan bij  You Tube

                                      De krantenknipsels bij Kranten

We zijn op uitnodiging van "Fisarmonicisti Citta di Verona" van 26 april t/m 5 mei 2007 naar Verona (ItaliŽ) geweest. We hebben daar een onvoorstelbaar mooie tijd gehad. Het is bijna niet na te vertellen hoe lief, aardig en bescheiden deze mensen zijn.

Dit orkest is zeer bekend in heel ItaliŽ, zij hebben al menige eerste prijs op concoursen gewonnen (de laatste was in juli j.l. op het beroemde Internationale concours in Castelfidardo)!

Ze hebben een aantal kanjers in het orkest, waaronder een tweevoudig Europees kampioen en diverse conservatoriumstudenten.

Alles en iedereen is met muziek bezig, ook familieleden, die bij alle concerten en etentjes waren, deden aan muziek. Van trompetist tot concertpianiste en allemaal even goed en vooral bescheiden en geÔnteresseerd in onze muziek. Werkelijk een unieke en niet na te vertellen ervaring. Dat er nog mensen op deze wereld bestaan met een dergelijke fantastische instelling.

Hier staan we op 29 april uitkijkend op het centrum van Verona - op het dak van San Zeno in Monte in het Instituto Don Calabria. Het was bloedheet, maar de zaal was boordevol met mensen en aandacht voor de muziek.

Ons contact met ItaliŽ is Madda Micheli. Een jonge studente talen (duits en engels). Zij is idolaat van accordeon en heeft met succes haar doctoraal op de universiteit van Verona gehaald. Ze heeft daarbij een studiebeurs voor een jaar studeren in Frankfurt gewonnen. Ze is de hele week onze tolk en gastvrouw geweest en we konden ons geen betere wensen. Ze heeft alles voor ons gedaan.

Samen met Daniela Adami en de rest van het bestuur.

Adriano, Roberto, Andrea en Guiseppe (beppe).

     

Ook Luca, Tony en Roberto W. waren uitstekende gastheren

     

Het programma zoals door onze Italiaanse vrienden werd geadverteerd.

Ook de supporters hadden ons niet vergeten, er lag een kaart met succes voor ons klaar toen we bij het hotel aankwamen. Hartverwarmend...

De stad Verona had de nodige reclame gemaakt,

en de kranten stonden er de volgende dag vol van. Er waren bijna 70 podia opgesteld door heel Verona.

Het afsluitende feest was in "De Arena" met een hele boel bekende Italiaanse artiesten.

Er waren tot diep in de nacht tienduizenden mensen aanwezig. Heel Verona stond volledig vast tot aan de snelweg aan toe, maar het was een geweldig feest!!!